Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Rode taart voor wijkcoaches

De PvdA heeft een rode taart uitgereikt aan de wijkcoaches van Warnsveld en Leesten. De wijkcoaches geven laagdrempelige ondersteuning dichtbij de mensen.
Rode taart voor wijkcoaches


Het sociaal wijkteam van Warnsveld en De Leesten werkt in een rijtjeswoning aan de Breegraven, tegenover de supermarkt. Door in de wijk te werken verwacht het sociaal wijkteam dat wijkbewoners makkelijker even binnenlopen. Bij de rodetaartuitreiking vertelden buurtbewoners dat zij dankzij het wijkteam weer meer onder mensen kwamen en dat ze vrijwilligerswerk zijn gaan doen.

Wijkcoaches
Een wijkcoach heeft ongeveer dertig mensen die ondersteuning krijgen. De wijkcoaches vertelden dat het om verschillende problemen kan gaan, zoals schulden, verslaving, psychische problemen, opvoedingsvragen of verstandelijke beperkingen. Aan de ene kant moeten de wijkcoaches ervoor zorgen dat deze problemen eerder in beeld komen, voordat de situatie escaleert en zware zorg nodig is. Aan de andere kant houden zij contact met mensen die net uit zware zorg komen. Ze geven nazorg en brengen mensen in contact met vrijwilligerswerk.

Dichtbij mensen
Voor de PvdA is het sociaal wijkteam een voorbeeld van hoe ondersteuning dichtbij mensen georganiseerd wordt. PvdA-raadslid Marjolijn Moester: 'Juist door te investeren in laagdrempelige hulp kunnen we een beroep op zwaardere zorg voorkomen.'
Bron: Zutphense KoerierNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.