Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Rijksuniversiteit Groningen stelt Han Nakken Prijs in

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) stelt de Han Nakken Prijs in. Deze prijs is voor de beste wetenschappelijke prestatie en de opmerkelijkste praktijkprestatie op het gebied van de zorg voor personen met zeer ernstig verstandelijke en meervoudige meperkingen.

De prijs wordt eens in de twee jaar uitgeloofd door het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de afdeling Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen.

Eerste keer
De eerste keer dat de prijs zal worden uitgereikt zal zijn, 6 december 2010. Op deze dag zal tevens de eerste Han Nakken Lezing worden gehouden. Er is geldbedrag van 2500 euro met de prijs gemoeid.
 
Han Nakken
De prijzen zijn vernoemd naar prof.dr. Han Nakken. Nakken (1940) was sinds 1987 hoogleraar orthopedagogiek aan de RUG en ging in 2005 met emeritaat. Hij wordt gezien als de pionier op het gebied van onderzoek naar het verbeteren van de zorg voor personen met zeer ernstig verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). Daarmee legde hij de basis van het Research Centre on Profound and Multiple Disabilities van de RUG, dat op 11 juni 2010 officieel is geopend.
 
Meedingen
Wie mee wil dingen naar één van de prijzen, dient een aanmeldingsformulier in te vullen en dit vóór 25 september 2010 te mailen. De aangemelde prestatie moet betrekking hebben op de periode 1 januari 2008 tot 1 augustus 2010. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die zal bestaan uit een voorzitter en drie leden voor de beoordeling van de wetenschappelijke prestatie (publicatie) en drie leden voor de beoordeling van de praktijkprestatie.
Voor meer informatie en het downloaden van het aanmeldingsformulier, klik hier.

Bron: Rijksuniversiteit Groningen


Naar homepageRelevante categorieën: