Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Richtlijn voor jeugdzorgwerkers online

Jeugdzorgwerkers kunnen sinds 11 maart de richtlijn ‘ernstige gedragsproblemen’ online raadplegen op richtlijnenjeugdzorg.nl. Het is de eerste van veertien richtlijnen die de aankomende jaren online toegankelijk worden gemaakt.
Richtlijn voor jeugdzorgwerkers online

De 14 richtlijnen worden ontwikkeld voor en door jeugdzorgwerkers en gedragswetenschappers in de jeugdzorg. De richtlijnen zijn bedoeld om de professional te ondersteunen in het dagelijks werk. Ze bieden een overzicht van de laatste kennis: op basis van wetenschap, praktijk en cliëntvoorkeuren. De richtlijnen zijn direct toegankelijk vanaf pc, laptop, tablet of mobiele telefoon en zijn voor zowel professionals als cliënten.

 

Norm voor het beroep

Op richtlijnenjeugdzorg.nl ontstaan de komende jaren een overzicht van alle richtlijnen die voor de jeugdzorg ontwikkeld worden. Iedere richtlijn, nu die van Ernstige gedragsproblemen, is te downloaden. Evenals een uitgebreide onderbouwing, praktische werkkaarten en informatie voor ouders. Naast de richtlijn zijn er ervaringsverhalen van professionals, cliënten en ontwikkelaars te vinden over het werken met de richtlijn. De richtlijnen gelden als norm voor de beroepsgroep.

 

Richtlijn Ernstige gedragsproblemen

Richtlijnen helpen professionals in de jeugdzorg om samen met de cliënt te beslissen over een effectieve aanpak. Met de richtlijn Ernstige gedragsproblemen is alle kennis over gedragsproblemen in één keer te zien: wetenschappelijke kennis, ervaringen van professionals en voorkeuren van cliënten. De richtlijn bevat praktische aanbevelingen voor het dagelijks werk. Bijvoorbeeld over diagnostiek van gedragsproblemen of opvoedingstechnieken.

 

Bron: Nederlands Jeugdinstituut



Naar homepage



Relevante categorieën: