Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld

SER-voorzitter Mariƫtte Hamer gaat die functie vervullen. Een functie die haar op het lijf is geschreven. Zo won ze eerder de Joke Smitprijs voor haar langdurige inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. En door het feministisch maandblad Opzij werd ze uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in de categorie openbaar bestuur en openbare orde.
Regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld


Eerder dit jaar kwam het nieuws uit over seksueel wangedrag bij The Voice of Holland. Tegen juryleden Ali B en Marco Borsato werd aangifte gedaan en ook tegen muziekleider Jeroen Rietbergen. Recentelijk stapte directeur voetbalzaken bij Ajax Marc Overmars op, nadat hij grensoverschrijdende berichten heeft gestuurd aan meerdere vrouwelijke collega's.

Er moet een cultuurverandering komen waarin seksueel overschrijdend gedrag niet meer door de vingers wordt gezien. Men moet elkaar kunnen aanspreken op fout gedrag en zich veilig voelen op werk. Hamer stapt op bij de SER en wordt benoemd voor drie jaar als regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld. Het kabinet werkt aan een actieplan en Hamer moet het kabinet daarbij adviseren.Naar homepage