Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Procesregisseur Advies en Meldpunt - Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond Rotterdam

Als Procesregisseur op het Advies en Meldpunt van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van meldingen. Ook adviseer je zorgprofessionals op het gebied van acute en structurele onveiligheid hierover. Het gaat hier meestal over telefonische meldingen van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Procesregisseur Advies en Meldpunt - Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond Rotterdam

Klik hier voor meer informatie
Wat is vereist?

 • HBO-diploma richting Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek

 • Relevante werkervaring

 • SKJ-geregistreerd of de mogelijkheid om een vooraanmelding bij het SKJ te doen

 • Goede beheersing Nederlandse taal

 • Goede communicatieve vaardigheden, onder druk kunnen handelen en kunnen omgaan met weerstand

 • Bereid om na kantoortijd telefonische bereikbaarheidsdiensten te draaien

Wat krijg je?

 • €3.065 - € 4.605,- bruto p/m (schaal 10 Conform Jeugd CAO)

 • 24 tot 36-urige werkweek

 • 200 vakantieuren

 • Een uitgebreid scholingsaanbod

 • Telefoon, laptop, NS Business Card, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Wat doe je?

30% Dossiers afhandelen

30% Meldingen beoordelen

30% Zorgprofessionals adviseren

10% Overleg met collega’s

Vacature

Als Procesregisseur op het Advies en Meldpunt van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van meldingen. Ook adviseer je zorgprofessionals op het gebied van acute en structurele onveiligheid hierover. Het gaat hier meestal over telefonische meldingen van huiselijk geweld of kindermishandeling.  De ene week ben je bezig met veiligheidsbeoordeling, de week erna heb je bureaudienst.  Tijdens de veiligheidsbeoordeling beoordeel je binnenkomende meldingen. Aan de hand van een veiligheidstaxatie neem je een besluit wat er met de melding moet gebeuren. Als je vermoedt dat de situatie onveilig is, schakel je hulp in van bijvoorbeeld een wijkteam.  Tijdens je bureaudienst adviseer en ondersteun je professionals, bijvoorbeeld bij een zorginstelling. Zij bellen het Advies en Meldpunt wanneer zij vastlopen in een casus. Jullie kijken dan samen naar de stappen die zij als hulpverlener kunnen zetten. Het Advies en Meldpunt bestaat op dit moment uit zestig Procesregisseurs, drie Teamcoördinatoren die de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen en een Manager. Je werkt nauw samen met interne gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, die je kunt inschakelen wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek of fysieke mishandeling met letsel. De contacten met cliënt, melder of adviesvrager vinden telefonisch plaats vanuit kantoor of vanuit de thuiswerkplek. Daarnaast heb je gemiddeld twaalf bereikbaarheidsdiensten (avond, nacht, weekend) per jaar.

"Als je er voldoening uit haalt om een bijdrage te leveren aan het beschermen van kwetsbare doelgroepen, en je het niet erg vindt dat je soms drukke dagen hebt waarop je je eigen grenzen moet bewaken, dan is dit een baan voor jou."

Werkweek

"Op een leuke werkdag handel je samen met het team de meldingen soepel af. Er komen veel crisismeldingen binnen, maar met creatieve oplossingen kunnen jullie veel mensen helpen."

"Op een mindere werkdag loop je achter de feiten aan: de instroom van de meldingen is lastig te bepalen, waardoor er soms ineens heel veel werk is, en later weer bijna niks."

Voorbeeld uit de praktijk

"Je krijgt een melding van vermoedelijk huiselijk geweld. Hoe ga je te werk?"

Het blijkt dat mensen de politie hebben gebeld, omdat er veel geschreeuw was bij hun buren. De politie is ter plaatse en stelt vast dat mensen ruzie hebben gehad. Er zijn ook twee kindjes aanwezig, waarvan één in de woonkamer. De politie maakte vervolgens een zorgmelding aan het Advies en Meldpunt, omdat zij constateren dat er een heftige ruzie is geweest in het bijzijn van kinderen. Het is nu aan jou om de situatie verder in kaart te brengen. Een sporadische ruzie is immers normaal. Je kijkt in het systeem of dit gezin al bekend is en of er al vaker meldingen zijn gemaakt. Veilig Thuis biedt zelf geen hulpverlening, maar zet wel hulp in. Je belt met de ouders om te laten weten dat er een melding is gemaakt. De vrouw vertelt dat haar man recent zijn baan is verloren en dat er daarom thuis veel spanningen zijn. Op basis van deze informatie adviseer je de ouders om in gesprek te gaan met het wijkteam.

Groeipad

Bij Veilig Thuis zijn er vooral horizontale doorgroeimogelijkheden. Je kunt je specialiseren op bijvoorbeeld het gebied van stalking, huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, seksueel geweld en eergerelateerd geweld. In overleg is er wel enige verticale doorgroei mogelijk.

Werken bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

 Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond geeft advies en beoordeelt meldingen. Veilig Thuis pleegt interventies (onderzoek) of stelt veiligheidsvoorwaarden op en zorgt dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen waar iedereen zorgen over zichzelf, een kind, een gezin of partner aan kan voorleggen.

Klik hier voor meer informatieNaar homepage