Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Pilot in Wijchen: wekelijks financieel spreekuur

Het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) is gestart met een wekelijks financieel spreekuur. Het gaat om een pilot die in november wordt geƫvalueerd.
Pilot in Wijchen: wekelijks financieel spreekuur

 

Inwoners van de gemeente Wijchen kunnen elke dinsdagochtend en donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur terecht bij het inlooppunt van het sociaal wijkteam in ’t Mozaïek. Wijchen is een gemeente met 41.000 inwoners aan de zuidgrens van Gelderland. Het gaat in Wijchen om een proef voor een half jaar. In november 2018 wordt bekeken of het sociaal wijkteam ermee verder gaat.

Gewoon binnenlopen
Het financieel spreekuur is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van een formulier, de brief van bijvoorbeeld de belastingdienst, incassobureau, gemeente of energiebedrijf niet begrijpen, willen weten of ze recht hebben op een toeslag, financiële problemen hebben, of andere vragen willen stellen over geldzaken. Zij kunnen gewoon binnenlopen op het financieel spreekuur. Ze hoeven geen afspraak te maken en het is gratis. Vrijwilligers en professionals helpen hen.
Bron: Wijwijchen.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.