Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Participatief actie-onderzoek uitvoeren: hoe gaat dat?


Ontdek meer via het handboek en/of de opleiding:

BOEK:

Participatief Actieonderzoek (PAO) is een benadering die ons in staat stelt complexe problematiek aan te pakken met datgene wat we in overvloed hebben op aarde: mensen. Wanneer al die mensen vanuit intrinsieke motivatie bijdragen aan een betere wereld op een manier die bij hen past, kunnen we enorme sprongen vooruit maken. Met PAO onderzoeken we waar die energie in de samenleving zit en laten we mensen ontdekken hoe ze met die energie kunnen samenwerken. Zij maken hun eigen actieplannen en voeren die samen uit.

Het boek biedt praktische handvatten voor het uitvoeren van PAO, of dat nu is op het gebied van gezondheidszorg, natuurbescherming, sociale problematiek of een ander domein. Het is gebaseerd op de nieuwste inzichten en ervaringen uit de praktijk. Diverse PAO-methoden worden stap voor stap toegelicht en het is aan de lezer om er een combinatie van methoden uit te halen, die het best aansluit bij de lokale context.

Klik hier voor informatie over het boek.

OPLEIDING:

In de uitvoering van projecten lopen we vaak tegen problemen aan die te maken hebben met te weinig draagvlak bij betrokkenen. Waarom doet de doelgroep niet mee? Waarom maken ze geen gebruik van wat we aanbieden? Waarom loopt het project vast? En waarom zijn er spanningen tussen groepen?
 
In de 3 daagse workshop participatief actieonderzoek (PAO) maak je kennis met deze valkuilen en leer je hoe je lokaal meer draagvlak creëert voor je project. Hoe zorg je dat je project daadwerkelijk aansluit bij de behoefte van de lokale belanghebbenden? Hoe kun je mensen écht meenemen in je project? En hoe zorg je ervoor dat zij het project omarmen en goed overnemen, zodat het bij de doelgroep goed verankerd is?
 

Klik hier voor meer informatie



Naar homepage