Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Ouders tevreden over jeugdzorg Culemborg

Over het algemeen zijn ouders zeer tevreden (rapportcijfer 8,5) over de toeleiding naar zorg door het sociaal wijkteam in Culemborg (foto) en over de diverse vormen van hulpverlening.
Ouders tevreden over jeugdzorg Culemborg

 

Ouders hebben een grote behoefte om te worden ‘ontzorgd’. Bijvoorbeeld door niet zelf op zoek te moeten naar informatie of door zoveel mogelijk met vaste contactpersonen te werken. Jeugdhulp lijkt een positieve invloed te hebben op de zelfstandigheid en maatschappelijke deelname van de onderzochte groep jongeren. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de ervaringen van ouders, kinderen en jongeren over de toeleiding naar en de kwaliteit van jeugdzorg.

'Zeer waardevol'
Fouad Sidali, wethouder sociaal domein van de gemeente Culemborg: ‘Ik vind de resultaten uit het onderzoek zeer waardevol. Ik vind het belangrijk dat we meer aandacht hebben voor de draagkracht van ouders met kinderen die zorg of intensieve zorg nodig hebben, zodat de ouders op de been blijven. Met ouders, steunpunt mantelzorg, scholen en zorgpartijen bespreken we de komende tijd hoe dit concreet vorm kan krijgen.’
Bron: gemeente CulemborgNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.