Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Online opvoedingsondersteuning voor Marokkaans-Nederlandse ouders

De website Opvoedmix.nl is gelanceerd. De site is gericht op Marokkaans-Nederlandse ouders met opvoedingsvragen.

Deze ouders weten de weg naar reguliere instanties vaak niet te vinden. Opvoedmix.nl biedt laagdrempelige, op maat gemaakte opvoedondersteuning. Ouders kunnen er informatie vinden, ervaringen uitwisselen en advies vragen aan getrainde vrijwilligers. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om anoniem hulp te vragen aan opvoeddeskundigen, verbonden aan Centra voor Jeugd en Gezin.

Onbegrip
Veel Marokkaans-Nederlandse ouders hebben vragen over het opgroeien en opvoeden van hun kinderen, stelt een van de initiatiefnemende organisaties, E-hulp.nl, in een persbericht. ‘Ze staan open voor adviezen maar zijn niet zo gewend om hun vragen te bespreken met hun eigen sociale netwerk. Ook kunnen of willen ze de stap richting reguliere opvoedingsondersteuning niet maken. Over en weer is er vaak sprake van onbegrip en miscommunicaties. Omdat jonge Marokkaans-Nederlandse ouders heel actief zijn op internet en er bij jongeren goede ervaringen zijn met interculturele ondersteuning via internet is Opvoedmix.nl opgezet.’

Opvoedinformatie
Op de website kunnen ouders cultuurgebonden opvoedinformatie lezen over tientallen onderwerpen, vragen stellen aan andere ouders en aan ervaringsdeskundige vrijwilligers van Marokkaans-Nederlandse afkomst. Daarnaast kunnen ze online terecht bij professionele opvoedkundigen verbonden aan Centra voor Jeugd en Gezin, voor informatie, advies en ondersteuning. De informatie op de website is ontwikkeld door het vCJG (virtuele Centra voor Jeugd en Gezin), gevalideerd door het NJI en specifiek gemaakt voor Marokkaans-Nederlandse ouders. De website is anoniem, gratis en heeft een landelijk bereik.

Initiatiefnemers

Opvoedmix.nl is een initiatief van stichting E-hulp.nl, kenniscentrum voor online hulp, en Marokko Media, uitgever van marokko.nl. De opvoedondersteuning wordt geleverd door opvoeddeskundigen verbonden aan CJG Rotterdam-Rijnmond en CJG Lelystad. 



Naar homepage



Relevante categorieën: