Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Onderzoek positief over City Deal Inclusieve Stad

De aanpak City Deal Inclusieve Stad is veelbelovend, blijkt uit onderzoek door het Verwey-Jonker Instituut. City Deal Inclusieve Stad is uitgevoerd in de gemeenten Eindhoven, Enschede (foto), Leeuwarden, Utrecht en Zaanstad en gaat nog twee jaar door.
Onderzoek positief over City Deal Inclusieve Stad

 

City Deal Inclusieve Stad is een nieuwe manier van werken in zorg en ondersteuning, waarbij sociaal werkers meer ruimte hebben om maatwerk in te zetten. Het Verwey-Jonker Instituut deed onderzoek naar deze nieuwe manier van werken in zorg en ondersteuning. Het idee is dat sociaal werkers voor hun cliënten kunnen ‘doen wat nodig is’.

 

Meer maatwerk

Het doel was om meer maatwerk te kunnen bieden tegen hetzelfde budget. Volgens de onderzoekers is er met deze aanpak de potentie aanwezig om minder maatschappelijke kosten te maken. Het blijkt dat met dezelfde middelen betere ondersteuning kan worden geboden aan mensen met complexe problemen. De oplossingen zijn eenvoudiger en de hulpverlening sneller.

 

Buiten gebaande paden

Sociaal werkers blijken in staat om buiten de gebaande paden te denken en te handelen. Zij krijgen hiervoor de ruimte vanuit hun werkgevers. Hier ligt wel een belangrijk aandachtspunt: maatwerk kost meer tijd, houd daarbij dus rekening met de werkbelasting. Ook de cliënten die wij interviewden waren positief over de aanpak. Zij gaven aan zowel de ondersteuning zelf als het proces eromheen te waarderen.

Bron: Verwey-Jonker InstituutNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.