Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Nieuwe beroepsgroep: Masters Social Work

Er is een nieuwe beroepsgroep in de sociale sector: de Master Social Work.

Dat gebeurde tijdens het symposium Master Social Work in de Rode Hoed in Amsterdam, eind vorig jaar. De vakgroep maakt deel uit van de NVMW, de Nederlandse Vereniging voor Maatschappelijk Werkers.

Succesvol
Het symposium is succesvol verlopen. In de ochtend spraken de docenten van de inmiddels vier MSW-opleidingen van Nederland (HvA, HAN, Saxion en Hanzehogeschool/NHL Hogeschool) over de toekomst van de opleiding en gingen de studenten via de open space methode dieper in op het werkveld van de Master Social Work.

Social work experts
Het middagprogramma begon met het oprichten van de Vakgroep Master Social Work en werd gevolgd door twee lezingen van social work experts Theo Roes en Hans van Ewijk. Tussendoor presenteerden oud studenten MSW hun onderzoek en de gevolgen ervan voor henzelf en de organisaties waar zij voor werken.

Startpunt
Aan het ochtendprogramma namen 70 studenten, docenten en alumni deel. In de middag sloten zich nog 100 geïnteresseerden aan, allen in diverse functies werkzaam binnen het vakgebied social work. Een inspirerende dag met een concreet resultaat in de vorm van de vakgroep en een startpunt voor nieuwe ontwikkelingen.

Klik hier om naar de site te gaan met de sheets van de verschillende presentaties.

Bron: Hogeschool van Amsterdam



Naar homepage



Relevante categorieën: