Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Nieuw hulpmiddel om afspraken te maken over aanpak agressief gedrag

Een nieuw hulpmiddel moet sociale professionals helpen om agressie op de werkvloer tegen te gaan: de Agressiewijzer. Uitgangspunt is dat duidelijke afspraken op de werkvloer de eerste stap zijn naar veiligheid.
Nieuw hulpmiddel om afspraken te maken over aanpak agressief gedrag

De Agressiewijzer beoogt dat de hulpverlener in een paar stappen die duidelijkheid zelf kan creëren.

 

Met de AgressieWijzer werk je in drie stappen met je team naar meer duidelijkheid over agressie. Je bespreekt je ervaringen en stelt een gezamenlijke norm vast. Daarnaast maak je afspraken over hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren, emotioneel gedrag kunt ombuigen en agressief gedrag kunt stoppen.

Klik op Agressiewijzer om het document te openen. 

 

RegioSessie Samen grenzen bepalen

Tijdens de gratis regiosessie ‘Samen grenzen bepalen’ op 4, 6 of 11 februari 2014 leer je door ervaren trainers hoe je zelf met behulp van de AgressieWijzer afspraken kunt maken op jouw werkvloer. Meer informatie en inschrijven kan op de website Duidelijk over agressie

 

 

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’

De AgressieWijzer en regiosessies zijn een onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Abvakabo FNV, Actiz, BTN, CNV Publieke Zaak, FBZ, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

 

 








Naar homepage



Relevante categorieën: