Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Nieuwe master Social Work in 2011

De NHL Hogeschool en Hanzehogeschool gaan vanaf februari 2011 samen een master Social Work starten.

De opleiding bereidt studenten voor op een positie als seniorprofessional op verschillende gebieden van social work.

Met het initiatief van de twee hogescholen uit het noorden zijn er vanaf volgend jaar drie masters Social Work. Eerder startten de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) ermee.

Razendsnel
Volgens Berthe Sikken, programmamanager van de masteropleiding en verbonden aan de Hanzehogeschool, voorziet de nieuwe opleiding in een behoefte. ‘De ontwikkelingen in de sector van social work gaan razendsnel. Vergrijzing, integraal werken en marktwerking vragen om ervaren en gespecialiseerde professionals. Om deze uitdagingen binnen het vakgebied aan te gaan, hebben we samen met de NHL deze nieuwe masteropleiding opgezet.’ De studie beoogt een nauwe verbinding met de beroepspraktijk te leggen. Tijdens verschillende masterclasses beantwoorden studenten vragen uit het werkveld. Daarnaast zoeken ze oplossingen voor problemen die ze direct kunnen inzetten in de praktijk.

Samen
De Masteropleiding Social Work is de eerste landelijk erkende joint degree-master in Nederland. NHL Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen verzorgen samen deze masteropleiding, die leidt tot een gezamenlijk diploma. De opleiding vindt voor de helft op NHL Hogeschool in Leeuwarden plaats en voor de andere helft op de Hanzehogeschool Groningen. ‘Dankzij deze gelijkwaardige samenwerking is het mogelijk om verschillende sociale studierichtingen in deze opleiding te combineren. De Master Social Work verdiept zich niet in één vakgebied. Waar de reguliere welzijnswerker tegen deze grenzen aanloopt, gaat de master in Social Work verder’, aldus Jaap Ikink, NHL-docent en projectleider Master Social Work.

Informatieavonden
Geïnteresseerden in de Master Social Work kunnen zowel in Groningen als in Leeuwarden kennismaken met de nieuwe opleiding: maandag 22 november in Groningen en woensdag 24 november in Leeuwarden. Meer informatie is te vinden op de websites van beide hogescholen: www.nhl.nl/mastersocialwork en www.hanze.nl/mastersocialwork. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de informatiebijeenkomsten.Naar homepageRelevante categorieën: