Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Netwerk in Rijswerk helpt arme mensen

Het Netwerk Financiƫle Redzaamheid Rijswijk start in 2018 een project waarbij vijftien tot twintig gezinnen worden geholpen die het niet ruim hebben.
Netwerk in Rijswerk helpt arme mensen

 

Het Netwerk Financiële Redzaamheid Rijswijk bestaat uit maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente die de krachten hebben gebundeld om inwoners van Rijswijk op allerlei leefgebieden te ondersteunen en armoede te bestrijden.

Partijen
De partijen die samenwerken in het Netwerk Financiële Redzaamheid Rijswijk zijn Welzijn Rijswijk, Rijswijk Wonen, Vidomes, Rabobank Rijswijk, Stichting Trias, JSO, Humanitas, Stek, Sociaal Wijkteam Rijswijk, Stichting Leergeld Den Haag en de gemeente Rijswijk. Het Netwerk werd in april 2017 opgericht.

Speerpunt
Het project bestaat niet alleen uit steun voor de genoemde vijftien tot twintig gezinnen, ook hebben de betrokken organisaties verschillende oplossingen besproken die ervoor moeten zorgen dat basisbehoeften voor iedereen bereikbaar zijn. 'Het verminderen van armoede is en blijft een speerpunt, zegt wethouder Björn Lugthart (SP). 'Als gemeente doen we veel, maar samen met deze partners maken we echt het verschil.'
Bron: Rijswijk TVNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.