Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Muziek aanvragen voor 100.000 vergeten kinderen

3FM en Het Vergeten Kind bundelen hun krachten! Dit jaar zet 3FM Serious Request zich samen met Het Vergeten Kind in voor de 100.000 vergeten kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen.
Muziek aanvragen voor 100.000 vergeten kinderen


In Nederland verkeren 100.000 kinderen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam. Als wij ze helpen, maken zij kans op een betere toekomst!

Hoe doen ze dat?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen oor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Bron en donatielink: npo3FMNaar homepage