Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Meewerkend begeleider bij mensen met een beperking: ‘Ik zit op de goede plek’.

Waarom werk je in de hulpverlening? Welke persoonlijke vaardigheden en vakkennis vraagt het werken met mensen met een verstandelijke beperking van jou als begeleider? Waarom vind jij dat werk leuk en aantrekkelijk? Jeroen Jansen, een van de meewerkend begeleiders bij Hof van Arcadia*, vertelt over zijn persoonlijke motieven, zijn werkstijl, uitdagingen en voldoening.

Jeroen noemt zich een ‘mensenmens’ die als kind al behulpzaam was naar leerlingen die gepest werden. Als hovenier onderhield hij ook tuinen bij sociowoningen voor mensen met het syndroom van Down, met wie hij in de pauzes gezellige contacten had. Jeroen vertelt: ‘Ik deed diverse beroepskeuzetesten. Alles wees steeds op het werken in de sociale sector. Ik was ongeveer twintig jaar toen ik de dagopleiding startte tot activiteitenbegeleider in een klas met bijna uitsluitend pubermeiden. Een aparte ervaring, dat verzeker ik je!’

Bestel de nieuwe Sozio in print (op=op) via Uitgeverij SWP of in PDF via Sociaaldigitaal.nl. Hier kun je ook een artikel (naar keuze) los bestellen of word abonnee!



Naar homepage