Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Meedoen aan Zorgvernieuwingsprijs

ZonMw en VSBfonds organiseren de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014 voor mantelzorg en vrijwilligerszorg.
Meedoen aan Zorgvernieuwingsprijs

Op de website www.zorgvernieuwingsprijs.nl kan iedereen tot 22 april zijn vernieuwende idee indienen. De winnaar krijgt 75.000 euro om het idee uit te voeren.

 

De prijs, die elke twee jaar georganiseerd wordt, is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden.

 

Zonder de inzet van de vele mantelzorgers en vrijwilligers zouden er handen tekort zijn in de zorg. Alles wijst erop dat de vraag naar mantelzorg en vrijwilligerszorg de komende jaren fors zal toenemen. Dat stelt de samenleving voor de uitdaging om nieuwe ideeën voor mantelzorg en vrijwilligerszorg te bedenken.

 

Vaak zijn mensen die met mantelzorg of vrijwilligerswerk te maken hebben degenen met de beste ideeën voor oplossingen. Daarom kan iedereen een idee insturen: patiënten, vrijwilligers, mantelzorgers, zorgverleners en zorgvernieuwers.

 

 

De organisatie benadrukt dat elke vondst welkom is: ‘Zolang het idee maar nieuw is.’ Denk aan nieuwe manieren die de mantelzorger kunnen ontlasten. Of aan initiatieven die het combineren van werk en zorg beter mogelijk maken. Of aan ideeën waarbij mensen elkaar helpen door hun diensten uit te ruilen. Ook zijn initiatieven gewenst voor groepen mantelzorgers die extra kwetsbaar zijn, zoals jongeren die thuis zorgdragen voor een ouder.

 

Klik hier om je aan te melden. 

 

 

 

< 

 


 
Naar homepageRelevante categorieën: