Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Medewerker Crisisinterventieteam (36 uur per week)

Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ te Dordrecht is voor het onderdeel ‘Veilig Thuis ZHZ’ op zoek naar een Medewerker Crisisinterventieteam. Door jouw inzet wordt de juiste hulp op het juiste moment ingeschakeld bij crisissen. Jij signaleert knelpunten in crisistrajecten en doet voorstellen voor oplossingen. Als het nodig is grijp jij in doordat je in staat bent om moeilijke situaties snel en goed te analyseren. Als jij direct het verschil wil maken voor cliënten in crisissen, lees dan zeker verder.
Medewerker Crisisinterventieteam (36 uur per week)


 




Reageer voor 29 maart!
Wat ga je doen?

  • Biedt crisisinterventie in acute onveilige situaties van volwassenen en jeugdigen in het vrijwillig kader
  • Maakt risicotaxaties en beoordeelt de noodzaak tot het nemen van beschermende maatregelen voor cliënten
  • Creëert zo nodig directe veiligheid
  • Maakt veiligheidsplannen
  • Organiseert passende hulp en waar nodig uithuisplaatsingen
  • Neemt en beargumenteerd besluiten
  • Voert Tijdelijke Huisverboden uit volgens de geldende protocollen
  • Verzorgt alle nodige rapportage.

Goed om te weten is dat jouw reguliere werktijden maandag tot en met vrijdag (tussen 08:30–17:00 uur) zijn. Maar je maakt ook deel uit van het bereikbaar- en beschikbaarheidsteam (BBK). Dit team is volgens een vooraf opgesteld rooster bereikbaar op maandag tot en met vrijdag na 17:00 tot 08:30 uur (de volgende dag) en in de weekenden/feestdagen van 08:30 uur tot 08:30 uur (de volgende dag). Voor een toelage van € 107,- bruto per maand wordt van je verwacht dat je 5 diensten buiten je reguliere uren per maand hebt gedraaid.


Wat neem je mee?

Je hebt een relevante afgeronde hbo opleiding en bent SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) geregistreerd. Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring en hebt kennis van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en psychopathologie. Je hebt methodische kennis en bezit vaardigheden op het gebied van crisiswerk en risicotaxaties. Je werkt conform de landelijke ‘richtlijn crisisplaatsing’ en bent ervaren met het uitvoeren van de wet ‘Tijdelijk Huisverbod’. Het is daarnaast belangrijk dat jij goed kan samenwerken met collega's in de wijkteams. Samen met jouw collega's beoordeel jij acute GGZ problematiek, suicide risico's en crisissituaties bij LVB cliënten. Je werkt ook nauw samen met ketenpartners (politie, AMW en Reclassering) in het uitvoeren van een Tijdelijk Huisverbod. Om heldere besluiten te nemen ben jij sterk in het reflecteren op jouw eigen handelen. Je bent tactvol, oplettend, slagvaardig en onderhandelingsvaardig. Soms vraagt dit ook om jouw improvisatietalent.

Tot slot vinden wij het fijn als je bekend bent met de regio Drechtsteden en woonachtig bent in de regio en in het bezit van een auto.


Waar kom je te werken?

Je wordt onderdeel van het Crisisinterventieteam. Dit team bestaat uit een team van 7 zeer gedreven gemotiveerde professionals. De teamleden gaan altijd met z'n 2en naar de crisissituatie toe. Dit wordt onderling afgestemd. De teamleden maken om toerbeurt (volgens rooster) ook deel uit van de meldingendienst van Veilig Thuis. Hiermee kan de crisis die binnenkomt gezamenlijk beoordeeld en meteen opgepakt worden. Het CIT team stemt onderling af. De leidinggevende heeft de eindverantwoordelijkheid.

Je komt terecht in een team waarbij de sfeer heel prettig en collegiaal is. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Jij past goed in dit team als je gedreven, gemotiveerd, betrokken bent en open staat om te leren.

Het Crisisinterventieteam maakt onderdeel uit van Veilig Thuis en valt onder de Dienst Gezondheid & Jeugd (GGD). Het Crisisinterventieteam heeft als belangrijkste doel om in situaties van crisis en acute onveiligheid voor iedereen van 0-100 jaar eerste triage en directe veiligheid te bieden. Dat gebeurt 7 x 24 uur.

Daarnaast biedt het Crisisinterventieteam tijdens kantoortijden consult en ondersteuning aan professionals in de wijkteams of voegt tijdelijk een medewerker met specifieke crisis-expertise toe aan een professional in een lopende casus. Het werkgebied is de regio Zuid-Holland zuid. Voor inwoners en verwijzers is er één e-mailadres en één telefoonnummer.


Wat bieden we jou?

We zijn blij met jou als collega. Natuurlijk mag je van ons ook het een en ander verwachten. Wij belonen jouw inzet met het volgende:

  • een arbeidsovereenkomst voor één jaar (36 uur per week) met zicht op een vast contract bij goed functioneren;
  • een salaris van maximaal € 4.494,- bruto per maand (functieschaal 10, cao gemeenten) bij een 36-urige werkweek; het exacte bedrag is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • 144 wettelijke vakantie-uren, in elk kalenderjaar met een voltijddienstverband (36 uur p/w);
  • maandelijks bouw je een individueel keuzebudget op van 17,05% over je brutosalaris. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld de inkoop van extra vrije dagen, het gebruik van de fietsregeling of als extra loon;
  • fijne collega’s die er voor je zijn als het mee- en tegenzit;
  • studiefaciliteiten; je bent de regisseur van jouw eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding of cursus;
  • pensioenopbouw via ABP;
  • ouderschapsverlofregeling;
  • een flinke portie regie over je werk-/privébalans: zo kun je verlofuren (ver)kopen;
  • waardering voor frisse ideeën en een kritische houding met ruimte om te groeien en te experimenteren.
     

Solliciteren of meer weten?

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Enthousiast geworden? Klik hier om te solliciteren, reageer voor 29 maart!

Als je meer wil weten over de functie en/of de organisatie, mag je contact op met Pieter van Mourik (Manager Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid) via 06-31924625.
 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?
Neem dan contact op met team Werving en Selectie via 078-7708030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin!

Trefwoorden: Crisisinterventieteam Medewerker, SKJ, SKJ-geregistreerd, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, Jeugdzorg, Zorg, Pedagogiek, Ontwikkelingspsychologie, Psychopathologie, Crisiswerk, Risicotaxaties, Dordrecht, Drechtsteden, HBO, Zuid-Holland



Naar homepage