Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Mantelzorgspel voor professionals in de eerste lijn

Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft een mantelzorgspel ontwikkeld. Daarmee kunnen professionals in de eerste lijn meningen, ervaringen en knelpunten in het contact met mantelzorgers uitwisselen.
Mantelzorgspel voor professionals in de eerste lijn
Professionals in de eerste lijn komen vaak als (één van de) eerste in contact met mantelzorgers. Zij ontmoeten mantelzorgers bijvoorbeeld via de hulpvrager tijdens een huisbezoek, beiden komen in de praktijk of de professional hoort van de hulpvrager dat hij of zij veel steun krijgt van een naaste. Het kan zijn dat mantelzorgers met klachten komen die gerelateerd zijn aan hun mantelzorgsituatie. Of dat zij die klachten wel hebben, maar niet melden. Daarom is het van groot belang dat de mantelzorger tijdig herkend wordt, en dat zijn of haar situatie goed ingeschat wordt waardoor er adequaat op ingespeeld kan worden.
 
Voor wie?
Het spel is te gebruiken tijdens teamoverleggen, intervisie of trainingen. Het mantelzorgspel is een soort ganzenbord en bestaat uit drie soorten vragen: casusvragen, stellingvragen en kennisvragen. Een leuk en leerzaam spel om professionals bewust te maken van de noodzaak tot een goed samenspel met mantelzorgers. Het mantelzorgspel is bestemd voor professionals in de eerste lijn, zoals huisartsen, fysiotherapeuten of verloskundigen, maar ook de maatschappelijk werker en psycholoog. Het spel is ook geschikt voor functies vanuit welzijn zoals ouderenadviseurs, mantelzorgconsulenten en woonbegeleiders.
 
Klik hier voor meer informatie.


Naar homepage



Relevante categorieën: