Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

LVB en de digitale wereld

Iedereen kan via internet 24 uur per dag alle informatie vinden en wereldwijd contact hebben met anderen. Ook voor veel mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) vormt de onlinewereld een essentieel onderdeel van hun bestaan.

Goede begeleiding aan LVB’ers richt zich dan ook op informatie, voorlichting en individuele afstemming over die onlinewereld. Mediacoach Evelyn Verburgh vertelt over voordelen, verbieden, verbinden, verleidingen en voorlichting.

Mensen met een LVB maken intensief gebruik van internet en sociale media om daarmee deel uit te maken van de samenleving. Het geeft ze regie over hun eigen leven; het helpt ze bijvoorbeeld om gemakkelijk contact te hebben met hun familie, vrienden en bekenden. Voor hen zijn ook de mogelijkheden voor hobby’s, vermaak en betrokkenheid (gamen) belangrijk, evenals het bekijken van filmpjes en het zoeken naar informatie. De groep LVB’ers is zeer divers en hun digitale vaardigheden lopen sterk uiteen. Waar de een blijft steken in basaal telefoon- en computergebruik, is de ander behendig met de knoppen, apps en gadgets.

Lees hier het artikel of word abonnee.Naar homepage