Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Luistertip: Rotterdamse ‘Herstelacademies in de wijk’

Een aantal wijken van Rotterdam beschikt inmiddels over een ‘Herstelacademie in de Wijk’. Het doel is uiteindelijk dat alle wijken van Rotterdam straks over een dergelijke herstel- en ontmoetingsplaats beschikken. Wat is een Herstelacademie, wie komen erop af en wat zijn de belangrijkste ingrediënten voor succes? Daarover gaat deze aflevering.
Luistertip: Rotterdamse ‘Herstelacademies in de wijk’

Ook bespreken we de rol van de gemeente en samenwerking met het sociaal domein en zorginstellingen. We voeren een dynamisch, enthousiast en tevens kritisch gesprek met Marrig van der Werf en Josse Weyers, beiden coördinator van één van de ‘Herstelacademies in de wijk’. Zij delen successen, evenals uitdagingen en verbeterpunten met de luisteraars. Tenslotte, Rotterdam kiest voor herstelacademies op wijkniveau, wat valt daarover te zeggen?

Dit is aflevering 2 van de serie ‘Ggz en sociaal domein: samen voor de leefwereld’. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. Aan de hand van praktijkinitiatieven en onderzoek nemen we je mee in de rol die het sociaal domein kan spelen in herstel van mensen met psychische problematiek.

Credits:

Host: Jeroen de Haan-Rissmann 
Sidekick: Daphne van Eden
Gasten: Marrig van der Werf en Josse Weyers 
Techniek: Earforce
Muziek: NS Dansorkest

Bron: MovisieNaar homepage