Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Lies Schilder nieuwe directeur beroepsvereniging NVMW

Per 1 juni start Lies Schilder als nieuwe directeur bij de NVMW.
Momenteel is zij Hoofddocent bij de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en bij de Master opleiding Social Work.
Schilder (1954) werkt sinds 1978 in en rond het maatschappelijk werk. Begin jaren tachtig als wijkmaatschappelijk werker in Groningen, later als praktijkbegeleider. Sinds 1989 is zij werkzaam bij de (voorlopers van de) Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Eerst als docent, sinds 2001 ook als onderzoeker.

Welzijn nieuwe stijl

Volgens Rien Vlam, NVMW-secretaris, is Schilder dé aangewezen persoon om de NVMW te leiden in de actuele discussies rondom Welzijn Nieuwe Stijl en Social Work. In aansluiting op haar werk is Lies actief geweest op het gebied van professionalisering van maatschappelijk werk. Zij heeft acties op touw gezet, boeken en artikelen gepubliceerd, redactiewerk gedaan en projecten begeleid. Genderspecifieke hulpverlening, multidisciplinaire samenwerking en onvrijwillige hulpverlening hebben haar speciale aandacht gehad.

Promotieonderzoek
De laatste jaren is Lies Schilder bezig met promotieonderzoek naar identiteitsversterking van maatschappelijk werkers in instellingen. Hierin constateert zij dat beroepsgerichte organisaties, zoals de NVMW, een belangrijke rol kunnen spelen in het stimuleren van deze identiteitsversterking. Zij kunnen tegenwicht bieden aan de bureaucratische druk die in veel instellingen heerst. Deelname aan vakgroepen, symposia, cursussen of netwerken kan het zelfbewustzijn en de competentie van maatschappelijk werkers versterken.

Leidinggeven

De laatste jaren heeft Lies zich ook ontwikkeld op terreinen die meer specifiek aansluiten bij de functie van directeur van de NVMW. Zij heeft de afgelopen jaren steeds vaker ook als leidinggevende gefunctioneerd. De combinatie van leiding geven en inhoudelijke verdieping geeft haar veel voldoening. Deze combinatie wil zij ook graag als directeur inzetten. ‘Ik hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei en bloei van de beroepsvereniging, samen met het bestuur, het verenigingsbureau en last but not least de leden!’ zegt Lies Schilder.

Bron: NVWM



Naar homepage



Relevante categorieën: