Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Levendig debat Eropaf, burgerkracht en Welzijn Nieuwe Stijl

Maar liefst 120 deelnemers woonden 7 juni in Amersfoort het levendige debat bij over welzijn nieuwe stijl.

Aanleiding voor de discussie was de verschijning van het nieuwe boek van Sjef de  Vries, Eropaf… en dan? 

De Vries ging in discussie met onder meer Nico de Boer over de reikwijdte en beperking van het nieuwe welzijn (Burgerkracht, Eropaf en Eigen Kracht). De Vries belangrijkste stelling: er zit niet veel rek meer in het potentieel aan vrijwilligers en burgerkracht.  Mensen doen al zoveel aan vrijwilligerswerk en de meeste burgers vinden dan ook dat ze genoeg doen. De psychosociale hulpverlening, verleend door de professional, dreigt verloren te gaan.  


Ben Boksebeld, opleidingsmanager bij Saxion Hogescholen was een van de deelnemers. Hij schreef een uitgebreid en levendig verslag over de bijeenkomst op zijn blog The Daily Social Worker:

 


'Mocht Olaf Stomp, de hoofdredacteur van Sozio, zich ooit genoodzaakt zien de stekker eruit te trekken, bijvoorbeeld vanwege de nog steeds teruglopende oplage van zijn blad, dan kan hij altijd nog een carrière als organisator van congressen overwegen. Voor de debatbijeenkomst Eropaf….en dan? Over Eropaf, burgerkracht en Welzijn Nieuwe Stijl had hij gerekend op 60 deelnemers. Het werden er uiteindelijk 120 en dan nog had hij mensen teleur moeten stellen. Uw verslaggever van The Daily Social Worker was er uiteraard als de kippen bij geweest en had nog een plek weten te bemachtigen.'

 Naar homepage