Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Lectorale rede Peter Goossens

Op vrijdag 28 mei vindt de lectorale rede van dr. Peter J.J. Goossens, lector voor de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), plaats bij Saxion in Deventer.
Het lectoraat ‘herstelgerichte zorg en cliënt-empowerment’ is ingebed in het Saxion Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie en is mede tot stand gekomen in samenwerking met diverse GGZ-instellingen en de Stichting GGZ-VS (verpleegkundig specialist). Het lectoraat doet onderzoek naar de ontwikkeling en implementatie van herstelgerichte methodieken in de GGZ en naar instrumenten om de resultaten van herstelgerichte zorg en het proces van implementatie ervan te monitoren.
 
Samenwerking
Peter Goossens heeft vele jaren ervaring opgedaan in de GGZ, zowel als hulpverlener, alsook op het terrein van onderzoek en onderwijs. Hij gaat zich in zijn lectoraat richten op ‘herstelgerichte zorg en empowerment’. Bijzonder is de samenwerking met de landelijke stichting die uitvoering geeft aan de opleiding tot verpleegkundig specialist in de geestelijke gezondheidzorg (GGZ VS).
 
Naast zijn aanstelling bij Saxion is Goossens werkzaam bij Dimence en de Radboud Universiteit te Nijmegen.


Naar homepage


De Redactie,

Relevante categorieën:

ggz |