Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Kijktip: 2Doc - Look what you made me do

Laura, Rachel en Rosalba hebben alle hoeken van de kamer gezien. Totdat ze zeiden: genoeg. Laura pakte een mes, Rachel een pistool en Rosalba mixte gif door de gehaktballetjes van haar man. Deze vrouwen overleefden hun gewelddadige relatie door zelf moordenaar te worden.
Kijktip: 2Doc - Look what you made me do


27 juli | 22:05 uur | NPO 2

Terwijl Laura, Rosalba en Rachel vertellen over hun daad, blikken ze terug op de omstandigheden die hen hiertoe dwongen. Hoewel het hen nog steeds zwaar valt, zagen ze moord als enige oplossing en kozen ze voor zichzelf. Een vierde vrouw, om veiligheidsredenen verborgen in rode schaduw, vertelt over haar gewelddadige man. Laura, Rachel en Rosalba geven haar advies. Wordt de rode vrouw slachtoffer of dader?

Tussen de verhalen dweilt een schoonmaker het bloed op van een vermoorde vrouw. Elke week heeft hij wel een klusje of twee. Laura, Rachel en Rosalba liggen niet op de berg van ruim 30 duizend* vrouwen die jaarlijks worden gedood door hun (ex-)partner. Ze hebben het overleefd.

*Disclaimer: Op basis van de huidige cijfers is het aantal vrouwen dat door hun partner wordt gedood hoger dan in de film wordt vermeld.

Bron: Human

Meer lezen over huiselijk geweld? Klik dan hier voor de artikelen van Sociaal Digitaal.Naar homepage