Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Hulpsite voor jongeren vanaf nu bereikbaar via WhatsApp

De hulpsite voor jongeren Mindmasters.nl is voortaan ook bereikbaar via de gratis berichtenservice WhatsApp. Jongeren konden via Mindmasters.nl al chatten en e-mailen over psychosociale problemen met ggz-medewerkers.
Hulpsite voor jongeren vanaf nu bereikbaar via WhatsApp

 

Verschillende media
Vanaf 23 oktober zijn de coaches (GGZ-professionals) van Mindmasters.nl op werkdagen bereikbaar via WhatsApp met het nummer 06 11920306. WhatsApp is een zeer veel gebruikt medium waarmee jongeren gewend zijn te communiceren. Omdat met elke smartphone via WhatsApp gecommuniceerd kan worden, hoopt Mindmasters de drempel nòg lager te maken voor jongeren om contact op te nemen met de coaches en zo te voorkomen dat hun psychische klachten verergeren. Jongeren kunnen via dit medium kort advies en tips krijgen. Door de anonimiteit en de relatief snelle reactiemogelijkheid, leent WhatsApp zich perfect voor de communicatie tussen jongeren met vragen en de coaches.

Interactief contact
Wanneer meer nodig blijkt te zijn dan een kort advies, kan het contact verder voortgezet worden via e-mail of chat. Op deze manier biedt Mindmasters voor elke soort vraag een passend medium om jongeren te adviseren. Al het interactieve contact is bedoeld om jongeren een duwtje in de juiste richting te geven en al dan niet door te verwijzen naar passend preventief (zorg-)aanbod.

Bron: GGD Amsterdam



Naar homepage



Relevante categorieën: