Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Hogeschool Utrecht leidt werkende professional op tot supervisor

Vanaf september 2012 biedt Hogeschool Utrecht professionals in de zorg, onderwijs en op het gebied van welzijn een Supervisorenopleiding (Post-HBO).

Deze opleiding leidt professionals in twintig cursusdagen op tot supervisoren die breed inzetbaar zijn in de begeleiding van kleine groepen en individuen. De begeleiding richt zich op leren, samenwerken, leidinggeven en doelgericht werken.

Waarom nu?
(Leer)supervisor en docent Francien Bruggink is één van de docenten binnen Hogeschool Utrecht die invulling geeft aan de opleiding. Zij legt uit waarom supervisie juist nu, in onze maatschappij die gekenmerkt wordt door individualisering, internationalisering en automatisering, zo onmisbaar is: ‘Deze tijd vraagt van de professional met een mensgericht beroep steeds meer om doelgericht en snel communiceren, via verschillende (sociale) media. Om flexibel te bewegen en aan te sluiten bij een groot en divers netwerk. Terwijl het tegelijkertijd erg belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven en te weten wat je wil uitdragen. Dat kan een pittige opgave zijn.'

Ruimte
Supervisie biedt mensen de mogelijkheid hun persoonlijk-professionele ruimte te onderzoeken en hier een eigen vorm, kleur en richting aan te geven. Juist in deze tijd is het bewust richting geven aan de loopbaan en de eigen ontwikkeling van toegevoegde waarde. Naar homepageRelevante categorieën: