Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Het gelukkige kindcentrum

De Brede school was sinds het midden van de jaren negentig een ontwikkeling van onderaf. De Groningse vensterschool behoorde tot één van de voorlopers op dit terrein. In 1998 onderkende het rijk het belang hiervan. In het Regeerakkoord 1998 zegde het rijk steun toe aan de brede school ontwikkeling. In maart 1999 werd de brede school opgenomen in het Bestuursakkoord Nieuwe Stijl (Bans) dat het Rijk, de VNG en de provincies afsloten.
Het gelukkige kindcentrum

 

 

Het is een boeiende en bloeiende ontwikkeling geweest waarbij tot op heden zo’n 3000 scholen zichzelf als Brede school zien. Inmiddels zijn we kabinetten verder en ook de wetgeving heeft niet stilgezeten, waarbij in 2014 de wet op het passend onderwijs werd ingevoerd. Daarnaast zijn de toegenomen vluchtelingenstromen, maar ook demografische ontwikkelingen van invloed op het kindcentrum van nu. De digitale wereld is in een stroomversnelling geraakt met aanzienlijke invloed op leerlingen en hun (school)omgeving.

De term Brede School wordt allengs meer omgebouwd tot integraal kindcentrum of gewoon: kindcentrum. Hiermee zou een brug geslagen kunnen worden naar een gehele of gedeeltelijke integratie met de kinderopvang.

Op 15 mei vindt het jaarlijkse congres hierover plaats, nu onder de titel Het gelukkige kindcentrum. 

Kijk op de website voor meer informatie.

 

 

 :

 



Naar homepage