Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Herstel als reis | Zelfhulpboek voor jouw cliënten

Heb jij in je werk te maken met cliënten met psychische kwetsbaarheid? Werken aan herstel en/of persoonlijke groei kan een flinke uitdaging zijn en een levenslange reis worden waarbij de eindbestemming nog onbekend is. Cliënten kunnen dit boek gebruiken als reisgids waarbij ze zelf bepalen welke uitstapjes ze maken.
Herstel als reis | Zelfhulpboek voor jouw cliënten


De auteurs hebben zich gebaseerd op twee bronnen: het Steunend Relationeel Handelen (SRH) en hun eigen ervaring met zelfhulp en herstel. Dit zelfhulpboek bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over de verbinding met jezelf, het tweede over de verbinding met de wereld. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel 1 te lezen of om beide delen door te werken. Maar je kunt ook dwars door het boek heen grasduinen.

In Herstel als reis wordt de essentie van zelfhulp en herstel behandeld, waarbij een diversiteit aan thema’s aan de orde komt. De levenslijn en het schrijven van een eigen herstelverhaal lopen er als een rode draad doorheen en geven houvast in de stappen die je erna kunt zetten.

Ga dit boek ervaren, het biedt een unieke kans om stappen in je herstel te zetten en als je het met een groep doet, de gelegenheid om met anderen in contact te komen. Ook voor professionals bevat het boek een rijkdom aan informatie en oefeningen die bij herstelondersteuning kunnen worden ingezet. 


Herstel als reis
Zelfhulpboek Steunend Relationeel Handelen (SRH)

Dirk den Hollander & Martin Raasveld
ISBN 9789085602903 |  200 pagina's

Lees meer & bestel!

 Naar homepage