Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Handreiking maatschappelijke steunsystemen ontwikkeld

Een maatschappelijk steunsysteem organiseren, hoe doet u dat?

MOVISIE en Trimbos-instituut maakten de 'Handreiking maatschappelijke steunsystemen: Samenwerken aan participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid'.

In 2009 tekenden GGZ Nederland en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een convenant om te zorgen dat er over een paar jaar in iedere regio een vorm van maatschappelijk steunsysteem (MSS) komt waar gemeenten of andere partijen in participeren. Maar hoe zet je zo’n MSS in je regio op? Tijdens een miniconferentie die MOVISIE, GGZ Nederland en het Trimbos-Instituut op 1 november 2010 organiseerde, bleek veel interesse voor het onderwerp te bestaan.

Inventarisatie
Eerder dit jaar voerden MOVISIE en het Trimbos-Instituut een inventarisatie uit van maatschappelijke steunsystemen (MSS) in Nederland. In deze inventarisatie worden van tien maatschappelijke steunsystemen het doel, doelgroepen en werkwijze beschreven. De inventarisatie is uitgevoerd in opdracht van het Platform Herstel en Burgerschap, een samenwerkingsproject tussen Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Federatie Opvang (FO), Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep), Cliëntenorganisaties (LPGGz), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), GGZ Nederland en het Ministerie van VWS. De inventarisatie van maatschappelijke steunsystemen is hier te downloaden

Bron: Movisie



 



Naar homepage



Relevante categorieën: