Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Gezinshuis: jongeren mogen tot 21 blijven

Jongeren die in een gezinshuis verblijven, mogen daar blijven wonen tot hun 21e verjaardag. Dat hebben het ministerie van VWS, VNG, Jeugdzorg Nederland, VGN, Gezinshuis.com en Driestroom vandaag afgesproken.

Met deze bestuurlijke afspraak willen de partijen het voor jongeren in een gezinshuis vanzelfsprekend maken ook na hun achttiende nog gebruik te maken van de hulp en ondersteuning van het gezinshuis, zodat ze het huis pas hoeven verlaten wanneer ze daaraan toe zijn.

Goed nieuws

Dat is goed nieuws voor de jongeren, aldus alle partijen. Niet zelden komen jongeren in een gezinshuis uit onveilige en problematische situaties. Het opbouwen van stabiliteit en vertrouwen is van cruciaal belang voor hun verdere leven. Een langer verblijf in het gezinshuis, waar een vertrouwensband met de gezinshuisouders is, hebben jongeren nodig om toe te groeien naar zelfstandigheid. John Goessens, manager wonen en opgroeien van Entrea lindenhout, kan dat beamen: “Je eigen plek vinden in onze complexe samenleving is lastig zat, zeker voor jongeren bij wie het niet mee zit. Om zelfredzaam te worden heb je tijd, houvast en verbinding nodig. En juist dat ligt besloten in die plek in dát gezinshuis. Bij gezinshuisouders die met heel hun hart bij je blijven zolang dat nodig is, en je loslaten als de tijd rijp is.”

Bron: https://www.jeugdzorgnederland.nl/actueel/jongeren-mogen-tot-21-jaar-in-gezinshuis-blijven/Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.