Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Fier Fryslân: ‘primeur met online hulpverlening’

Fier Fryslân, expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties, biedt vanaf dinsdag 8 december online contact en hulpverlening aan jongeren.

De organisatie zegt daarmee de landelijke primeur te hebben met de combinatie online contact, begeleiding en behandeling. Fier Fryslân wil met dit concept de drempel om hulp te zoeken verlagen of zelfs wegnemen.
 

Chatten

Vanaf 8 december kunnen jongeren op gezette tijden op www.fierfryslan.nl chatten met speciaal getrainde medewerkers en online een behandeling volgen. Deze nieuwe vorm van hulpverlening is bedoeld voor jongeren die te maken hebben (gehad) met geweld en misbruik in al haar facetten. Ook jongeren die het vermoeden hebben dat een vriend of vriendin slachtoffer is, kunnen op de site terecht.

Glossy

Aan de nieuwe chatfunctie zijn een sprekende publiciteitscampagne en een webadres verbonden: www.chatmetfier.nl. ‘In de vorm van de voorpagina van een glossy meidenmagazine en een stoer jongensblad worden jongeren getriggerd om over hun vragen en problemen te praten’, aldus de organisatie in een persbericht. Daarnaast worden in heel Friesland jonge ambassadeurs ingezet die op pad gaan om de website te promoten en de chatfunctie bekend te maken.

  
 



Naar homepage


De Redactie,

Relevante categorieën: