Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

EmotieApp vergroot zelfredzaamheid gehandicapten

Binnenkort komt een emotie-app op de markt voor verstandelijk gehandicapte mensen. Het prototype ervan is onlangs gepresenteerd.
EmotieApp vergroot zelfredzaamheid gehandicapten

 

De EmotieApp is gebaseerd op een idee van Stichting Zuidwester en gerealiseerd door stichting Innoveren met Zorg (ImZ) in samenwerking met Realtime Media.
 
Zelfredzaamheid vergroten
Het doel van het gebruik van deze applicatie is om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten, door eigen emoties en gevoelens te herkennen en erkennen. Het stelt de gebruiker in staat emoties meer richting te geven en te vertalen naar een oplossing of manier om ermee om te gaan. Het omgaan met emoties en deze adequaat kunnen hanteren is voor veel mensen lastig, zeker voor jongeren met een LVB.
 
Vier emoties
In de EmotieApp zijn vier emoties te herkennen: Bang, Boos, Blij en Bedroefd. De ervaring is dat de emoties Blij en Boos gemakkelijk herkend worden. Wanneer je een emotie aanklikt verschijnen er drie gradaties in het beeld. Na de keuze van een gradatie zijn er keuzes te maken om de emotie te verminderen  of aan te geven wat de reden is van de gekozen emotie. Dit kan door foto’s of films te maken of bekijken, of geluidsfragmenten af te spelen. De foto’s en geluiden zijn te personaliseren door de gebruiker of zijn begeleider.
Later dit jaar zal de app verkrijgbaar zijn.
 
Bron: VGN


Naar homepage



Relevante categorieën: