Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Eerste website over seksualiteit voor mensen met verstandelijke beperking

Stichting ISISZ heeft een nieuwe website gelanceerd: www.meerdanliefde.nl.

Op de website staat veel direct toegankelijke informatie op gebieden zoals lichaamsbeweging, seksualiteit, vriendschap, weerbaarheid en kinderwens. Met behulp van inspanningen van diverse professionals en de doelgroep zelf is een uniek platform tot stand gekomen waar begrijpbare informatie en het uitwisselen van ervaringen centraal staan.

Toegankelijke informatie
Is het normaal om thuis bloot rond te lopen? Waar praat je over met een vriend? En wat is ongesteld zijn eigenlijk? De website www.meerdanliefde.nl biedt toegankelijke informatie over relaties, vriendschap en seksualiteit voor mensen met een verstandelijke beperking. Professionals hebben samen met deze toekomstige gebruikers inhoud en vorm gegeven aan dit platform.

Lichaam, kinderwens, weerbaarheid
Om het grote onderwerp ‘meer dan liefde’ goed tot zijn recht te laten komen is de informatie op de site onderverdeeld in zes thema’s: lichaam, vriendschap, partner, seksualiteit, kinderwens en weerbaarheid. Elk thema start met algemene informatie over het onderwerp. De bezoeker komt te weten waar het thema nu eigenlijk over gaat. Per thema worden de belangrijke onderwerpen binnen het thema uitgelicht. Daarnaast staan op de themapagina veelgestelde vragen, links naar andere relevante websites, persoonlijke verhalen en tips betreffende het thema. Ook kan de bezoeker zijn eigen persoonlijke verhaal op de website publiceren of een quiz spelen.

Lezen of luisteren
De website is niet alleen zichtbaar en hoorbaar, maar vooral zeer toegankelijk en begrijpelijk, aldus Stichting ISISZ. Het is een informatieplatform waarop alles te vinden is wat een mens met een verstandelijke beperking nodig heeft, wanneer hij met vragen rondloopt over contacten, vriendschap of over seksualiteit. De gids Lisa wijst de bezoeker de weg op de website en zoekt mee naar de goede antwoorden. De teksten van de site kunnen worden gelezen, maar er is ook een optie om de teksten te laten voorlezen, waardoor er alleen maar geluisterd hoeft te worden. Daarnaast staan er ter verduidelijking veel plaatjes en foto’s op de website.

Bron: Stichting ISISZ



Naar homepage



Relevante categorieën: