Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Een loopbaan binnen de zorg: veelzijdig maar pittig werk

Giny Potiek (65) heeft jarenlang in de gezinszorg gewerkt. Hierna is zij enige tijd gestopt in verband met de kinderen en het gezin. Na enkele jaren pakte zij de draad weer op. Giny heeft inmiddels veelzijdige ervaring en een gevarieerde loopbaan binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ik begon binnen Abrona met het opzetten van een ontbijtgroep voor meervoudig beperkte bewoners die functioneerden op laag niveau. Ik zette alles klaar voor het ontbijt, haalde de cliënten op van de afdeling, bracht ze naar de ontbijtruimte, hielp ze bij hun ontbijt en bracht ze naar de dagbesteding. Bij de lunch werkte ik als assistent op de afdeling.’ Giny herinnert zich: ‘Ik heb die ontbijtgroep van de grond af opgebouwd. Het was heel leuk om te doen, maar na enkele jaren was het geld op. Ik ging toen als fl exmedewerker aan de slag in diverse woongroepen en afdelingen. Ik werd als begeleider B ingezet bij clienten op laag niveau. Ik hielp onder andere bij het opstaan, ontbijten en naar de dagbesteding brengen van oudere bewoners in de leeftijd van 50 tot 80 jaar.’ Daarna werkte Giny, inmiddels met een vast contract, een tijd met oudere cliënten die niet mobiel waren en veel zorg nodig hadden.

Bestel de nieuwe Sozio in print (op=op) via Uitgeverij SWP of in PDF via Sociaaldigitaal.nl. Hier kun je ook een artikel (naar keuze) los bestellen of word abonnee!



Naar homepage