Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Driemaal onderzoek sociaal werk

Sociaal Werk Nederland heeft drie universitaire masterstudenten gevraagd onderzoek te doen op het gebied van sociaal werk. Alle drie studeren bij de Universiteit van Utrecht. De thema's zijn sociaal ondernemers in Rotterdam (foto), professionalisering en budgetcoaching.
Driemaal onderzoek sociaal werk

 

Rotterdam

Sanne Wouters (die de Master Humanistiek doet) gaat afstuderen op het onderwerp 'Samenwerking en verhouding sociaalwerkorganisaties en sociaal ondernemers'. Sanne stort zich op een lokale praktijk waar deze vragen op dit moment expliciet spelen: Rotterdam. De gemeente verplicht in de aanbesteding dat tien procent van het budget wordt uitgevoerd door sociaal (onder)aannemers. Dat klinkt misschien goed, maar gaat nog bepaald niet vanzelf en soepel.

 

Professionalisering

Marieke van den Berg (studente Bestuur en Beleid) gaat de komende tijd voor Sociaal Werk Nederland onderzoek doen naar de (landelijke) impuls van professionalisering bij sociaal werk en jeugdhulp in diverse gemeenten. Hoe wordt dit vormgegeven in een tijd van decentralisatie en wat zijn de verschillen met andere vaak veel vanzelfsprekender gevonden professionaliseringstrajecten, zoals in de jeugdhulp?

 

Budgetcoaching

Steven Veenendaal (student Sociale Wetenschappen en Participatie) gaat onderzoek doen naar een realistische evaluatie van budgetcoaching: wat werkt voor wie en waarom? Idee van het onderzoek is dat er weinig bekend is in Nederland over de effectiviteit van financiële interventies en dat zijn onderzoek eraan bijdraagt om een grotere pool van kennis omtrent effectieve interventies te creëren. Het onderzoek gaat over het realistisch evalueren van de interventie budget-coaching, met aandacht voor welke aspecten van de interventie werken, in welke context en voor wie. 

Bron: www.sociaalwerknederland.nlNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.