Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Drie nominaties voor beste “e-dee” voor online hulp

Bobby de hersteltrainer, Helpy en Z-buddy. Dat zijn de drie nominaties voor het beste e-dee voor online hulp. De nominaties zijn bekend geworden op het congres online hulpverlening. Het gaat om ideeën van cliënten en ex-cliënten.
Drie nominaties voor beste “e-dee” voor online hulp

De prijsvraag is een initiatief van onder meer Altrecht, ggz-instelling in Utrecht.

Onder het motto de beste expert is de cliënt zelf heeft Altrecht ggz-cliënten en ex-cliënten opgeroepen zelf een goed E-health product te bedenken: het beste CliëntenE-dee.
 
Uit 54 inzendingen van cliënten had de jury een voorselectie van vijf e-deeën gemaakt. Criteria daarbij: uitvoerbaarheid, draagvlak, originaliteit en effect.
Uit de vijf koos het publiek – door middel van een applausmeter - de drie nominaties waaruit in januari één winnaar wordt gekozen. Prijs: 3000 euro en de doorontwikkeling van de app door professionele partners.
 
Bobby de hersteltrainer (genoemd naar de vermaarde hersteltrainer die Ajax ooit had, Bobby Haarms) is een app waarbij gebruikers steun krijgen bij hun herstel en vooral het accent ligt op wat ze kunnen en niet op wat ze niet kunnen. Z-buddy is een app die het herstel van ggz-jongeren bevordert. Helpy is een app met goede raad bij angst, paniek, lotgenotencontact, spelletjes.
 


Naar homepage



Relevante categorieën: