Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Documentaire over Nederlands-Turkse vrouw met autisme

Autisme onder de aandacht brengen, en vooral in andere dan Nederlandse culturen. Dat is wat Birsen Başar wil, een jonge Nederlands-Turkse vrouw, die zelf de diagnose autisme heeft gekregen. Op 2 april gaat de documentaire ‘Birsen’ in première.
Documentaire over Nederlands-Turkse vrouw met autisme

'Birsen' is een portret van Birsen Başar en haar pogingen om een weg te vinden in de Nederlandse en Turkse samenleving. De filmmakers Pauline van Tuyll en Karen Kuiper nemen de kijker mee in Birsens huidige leven; thuis, op haar werk, met vrienden en bij het geven van presentaties. Samen met haar moeder blikt ze terug op haar jeugd. Birsen laat ons zien langs welke hulpverleners ze is geweest en dat de diagnose voor haar een opluchting is maar ook een pijnlijk besef; haar overleven in de jungle is begonnen.

 
De jungle van autisme
Naast de documentaire verschijnt ook het boek ‘De jungle van autisme’. Een vervolg op haar eerder verschenen boek ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’. In haar nieuwste boek beschrijft Birsen de stappen die zij zet om zich te ontwikkelen op het gebied van sociale interactie, communicatie en veranderingen.  
 
Klik hier voor de trailer van de film.
 
De film wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK, Pro Juventute en Mutsaersstichting.


Naar homepageRelevante categorieën: