Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

De tijdbewaker

In november is weer de week van de kindermishandeling en ook het congres Huiselijk geweld. Centrale thema bij het congres is Intieme terreur.
Een beklemmende 22 minuten durende Engelse film laat heel duidelijk een voorbeeld zien van wat intieme terreur betekent.

De tijdbewaker

 

 

 

Dwangcontrole bestaat niet alleen in intieme partnerrelaties, maar wordt ook uitgeoefend op kinderen. Meestal gebruikt een dwangmatige controleur zijn kinderen om de moeder van het kind kwaad te doen. Kinderen op deze manier bewapenen is uiterst schadelijk voor zowel de moeder als het kind. Hoewel jarenlang werd gedacht dat kinderen alleen "getuige" waren van huiselijk geweld, wordt het steeds duidelijker dat kinderen vaak rechtstreeks worden misbruikt door dwangmatige controleurs die erop uit zijn hun partner of ex-partner te straffen.

Deze video "The Timekeeper" van Roz Davidson is een huiveringwekkend voorbeeld van de dwangmatige controle over kinderen om de moeder kwaad te doen. Het raakt de kern van de zaak en laat zien hoe ongelooflijk schadelijk deze subtiele vorm van terreur kan zijn. 

 

Kijk naar de film:

Kijk voor het congres van 24 november op deze pagina

 Naar homepage