Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

De geschiedenis in met de Canon Zorg voor de Jeugd

Onlangs is de b├Ętaversie van de Canon Zorg voor de Jeugd de lucht in gegaan. Via deze canon kunnen belangstellenden kennis maken met de moderne geschiedenis van de zorg voor de jeugd

De canon is onderdeel van de Canon Sociaal Werk. Dit is een digitaal platform dat sinds 2007 de geschiedenis van de brede sociale sector en haar onderdelen weergeeft.

 Bètaversie

De canon Zorg voor de Jeugd is een bètaversie. Hiermee willen de makers van de canon wetenschappers, professionals en ingewijden aanspreken. Zij hebben kennis over de geschiedenis van het opvoeden, van de jeugdzorg en van de vele instellingen die daar bij betrokken zijn geweest. De redactie van de Canon Zorg voor de Jeugd nodigt mensen nadrukkelijk uit om te reageren op deze testversie. De canon kan daardoor verbeterd worden en zich ontwikkelen tot een kennisknooppunt dat mensen helpt na te denken over hun omgang met de jeugd.

De canon

De canon Zorg voor de Jeugd bevat 20 vensters en start bij het jaar 1800. Achter elk venster is een belangrijk verhaal uit de geschiedenis van de zorg voor de jeugd te vinden. Dit kan een opmerkelijke gebeurtenis zijn of het begin van een trend die tot op de dag van vandaag van invloed is geweest.

De Bètaversie staat tot aan de zomer online en kan tot dan becommentarieerd, aangevuld en verbeterd worden. Na de zomer wordt de versie 1.0 gelanceerd.

Klik hier om naar de Bètaversie van de Canon Zorg voor de Jeugd te gaan.Naar homepageRelevante categorieën: