Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

CAO Jeugdzorg: Vakbond stelt werkgevers ultimatum

De Abvakabo FNV heeft de werkgevers tot 16 september de tijd gegeven om de onderhandelingseisen voor de nieuwe CAO jeugdzorg in te willigen.

De vakbond heeft dit de MO Groep jeugdzorg per brief laten weten.

 De onderhandelingen over een nieuwe CAO jeugdzorg zijn afgelopen juni vastgelopen. De vakbond vindt het eindbod van de kant van de werkgevers niet acceptabel. In de brief somt de Abvakabo FNV nogmaals haar eisen op:
- Een structurele salarisontwikkeling die tegemoet komt aan koopkrachtbehoud met een structurele loonsverhoging waarbij het uitgangspunt is 1,25 % bij een looptijd van 12 maanden.
- Afspraken over het ombouwen van de wachtgeldregeling naar een nieuwe regeling waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen leeftijdsgroepen, maar een absolute duur kent voor elke leeftijd, gebaseerd op de berekeningssystematiek uit de huidige CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.
- Geen verdere decentralisatie van de huidige cao-afspraken omtrent studiekostenregeling.
- Geen verslechtering van de huidige bijzondere verlofregeling.
- Geen verhoging van de werknemersbijdrage in de pensioenpremie

Mochten de werkgevers niet overstag gaan en er geen ‘aanvaardbaar onderhandelingsresultaat’ tot stand komen, gaat de bond ‘collectieve acties’ voeren. Over de ‘aard en omvang’ wil de Abvakabo zich in de brief nog niet uitspreken.



Naar homepage


De Redactie,

Relevante categorieën: