Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Boekje over de uitdaging van samenwerken

'Welzijn op recept' is een methode om mensen met psychosociale klachten vanuit de huisartspraktijk door te verwijzen naar welzijnsactiviteiten zoals bewegen, creatieve activiteiten of met elkaar koken en eten. Nu is een gelijknamig boekje verschenen, over de uitdaging van samenwerken tussen zorg en welzijn.
Boekje over de uitdaging van samenwerken


Naar schatting vijftig procent van de patiënten klopt bij de huisarts aan met psychosociale problemen. Een groot gedeelte van deze groep heeft geen medicijnen nodig of een doorverwijzing naar de de tweede lijnszorg. Een huisarts verwijst zo’n patiënt bij Welzijn op Recept door naar een welzijnscoach of schrijft een recept uit voor activiteiten op het gebied van ontmoeting, sport of cultuur. De patiënt ontdekt hierdoor (opnieuw) wat hem of haar gelukkig maakt.

Zestig plekken
Vijf jaar na de start wordt op ruim zestig plekken in Nederland vormgegeven aan Welzijn op recept. Dat gaat niet vanzelf; het realiseren van een effectieve samenwerking tussen zorg en welzijn vraagt veel van partijen. Het boekje Welzijn op recept biedt een kijk op het welzijnsrecept en bevat allerlei handreikingen die bij de samenwerking en doorontwikkeling behulpzaam zijn. De uitdagingen die zich voordoen in de samenwerkingsrelatie tussen huisartsen en andere verwijzers (praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, psychologen), sociaal werk en gemeenten, staat centraal. Via info@welzijnoprecept.nl is het boekje voor €14,95 te bestellen.
Bron: Een Vandaag en Sociaal Werk NederlandNaar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.