Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Boek over levensverhalen van Iraanse vrouwen gepresenteerd

Ik weet het nog precies. Dat is de titel van een boek over levensverhalen van Iraanse vrouwen, dat onlangs is gepresenteerd.

 Het boek vormt de afronding van het eerste project Levensverhalen van allochtone ouderen in Amstelveen. Voor dit project kwamen acht Iraans-Nederlandse vrouwen wekelijks bijeen in wijkcentrum De Laagte en vertelden elkaar hun levensverhaal. Dit gebeurde onder leiding van een begeleider die gerichte vragen stelde over onder meer hun kindertijd, gezinsleven, feestdagen, school en zorgtaken.

Alle vrouwen groeiden op in de tijd dat de sjah aan de macht was en waren volwassen toen in 1979 de Islamitische Republiek door Khomeini werd uitgeroepen.

  Breder publiek

De verhalen van deze vrouwen zijn nu in boekvorm gebundeld zodat een breder publiek kan kennismaken met de veelbewogen levens van vrouwen met een andere culturele achtergrond. Er is tevens een dvd gemaakt waarop te zien en te horen is hoe de vrouwen elkaar verhalen vertellen.

Nederlands en Farsi

De uitgave is samengesteld door Banoo Kiani Haftlang, medewerkster bij de welzijnsstichting Cardanus. De teksten zijn in het Nederlands en in het Farsi. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de uitgever Totemboek te Amstelveen. De opbrengst van het boek gaat naar projecten die wereldwijd besnijdenis van meisjes tegengaan.

 De opbrengst van het boek gaat naar projecten die wereldwijd besnijdenis van meisjes tegengaan.

Klik hier voor meer informatie.

(Bron: Totemboek)

 
 Naar homepageRelevante categorieën: