Vakblad voor sociaal professionals
en het sociale domein

Basisboek Mediation: Ook in te zetten in het sociaal domein

Mediation is een methode om conflict op te lossen. De betrokken partijen doen dit zelf en zijn daarmee zelf verantwoordelijk voor de uitkomst. Tijdens dit proces worden ze begeleid door een mediator. In veel verschillende situaties is mediation een handig middel.
Basisboek Mediation: Ook in te zetten in het sociaal domein

Iedereen heeft zijn eigen ideeën en wensen, soms botsen deze wat kan leiden tot burenruzies, echtscheidingen, ruzies op de werkvloer en andere vervelende situaties.

In het Basisboek Mediation lees je over verschillende voorbeelden van conflicten in diverse rechtsgebieden, denk aan personen- en familierecht, arbeidsrecht, onderwijs en strafzaken.

Problemen gaan gepaard met emoties, dat zien we ook in het sociaal domein waar men met mensen werkt. Heeft een cliënt bijvoorbeeld problemen met een werkgever, dan zal er vaak boosheid bij komen kijken. Het boek besteedt dan ook aandacht aan de ruimte die emoties zouden moeten krijgen tijdens het mediationproces en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Daarnaast worden en verschillende vormen van mediation besproken.

Via de website van Uitgeverij SWP kun je het inkijkexemplaar downloaden en het boek bestellen.

 Naar homepage