Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Andrea Donker lector Regie van Veiligheid

Dr. Andrea Donker is vanaf 15 maart benoemd tot functioneel lector Regie van Veiligheid bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI) van Hogeschool Utrecht.

Als lector Regie van Veiligheid gaat ze zich de komende jaren voornamelijk richten op het gebied van sociale veiligheid. Zij heeft hiervoor een aanstellingsomvang van 0,6 fte gekregen (periode 15 maart 2012 tot 15 maart 2016). Daarnaast is zij een dag per week verbonden aan het lectoraat Werken in Justitieel Kader van het KSI.

Openbare les
De officiële inauguratie (en openbare les) van lector Donker vindt binnen een jaar na de benoeming plaats. Meer informatie over dit officiële moment wordt later bekend gemaakt.

Ervaring
Tot maart 2012 was Andrea Donker aangesteld als lector Ontwikkelingscriminologie aan de Hogeschool Leiden. 
Da
arvoor was zij verbonden aan het Instituut Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden en aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. 


Binnen het vakgebied Ontwikkelingscriminologie heeft Andrea Donker ruime ervaring in het ontwikkelen en geven van onderwijs voor bachelor- en masterstudenten Criminologie, Rechtsgeleerdheid, (Forensische) Orthopedagogiek, Social Work, Toegepaste Psychologie en enkele leergangen van de Politieacademie.

Andrea Donker is redactielid van het tijdschrift ‘Justitiële verkenningen’ en lid van de Commissie van toezicht van de Justitiële jeugdinrichting ‘Amsterbaken’.Naar homepageRelevante categorieën: