Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Als jongen mishandeld worden, is niet stoer

Kindermishandeling heeft vergaande gevolgen. Het kan diepe trauma's achterlaten als het slachtoffer niet goed wordt begeleid. Een belangrijk onderdeel van die begeleiding is praten. Maar er hangt een groot taboe rondom kindermishandeling. Veel slachtoffers durven er zelfs in hun latere leven niet over te praten.
Als jongen mishandeld worden, is niet stoer

Ze schamen zich of zijn bang niet serieus genomen te worden. Dit probleem is nóg groter als het jongens en mannen betreft die als kind zijn mishandeld of misbruikt. Mannen worden niet gezien als een kwetsbare groep, omdat ze sterk en stoer horen te zijn. Daarom worden zij vaak niet goed begeleid. Terwijl dat zo belangrijk is! Eén luisterend oor kan een wereld van verschil maken.

Bijeenkomst Het taboe te lijf
Op 2 december proberen we het taboe rondom kindermishandeling te doorbreken in het middagsymposium Het taboe te lijf. Auteur Fiet van Beek zal ook aanwezig zijn, samen met enkele slachtoffers van mishandeling of geweld. Zij zullen aan het woord komen in een panelgesprek met Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar. Het symposium adresseert allerlei belangrijke onderwerpen en gaat in op grote vraagstukken. U zult geconfronteerd worden met heftige verhalen, en beslist geïnspireerd worden voor uw eigen werk!

Klik hier voor meer informatie!Naar homepageReacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.