Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Alcoholcampagnes bundelen krachten

Het Trimbos-instituut is twee nieuwe alcoholcampagnes gestart die gericht zijn op de omgeving van jongeren.

In samenwerking met topkok/foodstylist Pierre Wind is de jongerencampagne Pierre kan het shaken ontwikkeld, om het imago van de alcoholvrije alternatieven bij jongeren en hun vrienden in positieve zin te veranderen.

 De oudercampagne Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgevoerd en geeft ouders concrete tips hoe ze de alcoholopvoeding het beste inhoud kunnen geven. Beide campagnes worden gefinancierd door het ministerie van Jeugd en Gezin en VWS.

 Jongerencampagne 'Pierre kan het shaken'
Volgens Pierre Wind drinken jongeren zoveel alcohol omdat er nauwelijks een interessant aanbod van alcoholvrije alternatieven is. Hij ontwikkelde Happy drinks, spannende alcoholvrije alternatieven voor thuis en in de horeca: Kracht (rock & roll drankjes), Love (gebaseerd op de Chinese kruidenleer), Sociaal (dranken die je samen maakt en drinkt) en Vreemd (mondsamentrekkende smaaksensaties).

Website
Via www.yourmainstage.nl start de alcoholvrije 'koktailwedstrijd' Pierre kan het shaken. Jongeren worden uitgedaagd om de Happy drinks van Pierre uit te breiden door recepten te bedenken en Pierre te overtreffen in creativiteit en smaakexperimenten.

Oudercampagne 
Het is vijf voor twaalf, de eerste vuurpijlen schieten buiten al omhoog, een fles champagne wordt geopend. Eén glas kan toch geen kwaad? Maar, als je één keer alcohol toestaat aan je kind, geef je het signaal af dat drank nou eenmaal bij feesten hoort en dat je best een beetje mag schipperen. Terwijl het steeds duidelijker wordt hoe schadelijk alcohol is voor kinderen en hoe verstandig het is om drinken - in elk geval tot 16 jaar - gewoon te verbieden.

Bewust maken

De campagne Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind maakt ouders bewust van de invloed die ze hebben op het alcoholgebruik van hun kind. Van 23 november tot 21 december zijn er nieuwe TV en radiocommercials. In een speciale alcoholspecial die gemaakt is met J/M pubers kunnen ouders verhalen, feiten en tips lezen over alcoholopvoeding. De uitgebreide informatie is ook terug te vinden op www.alcoholinfo.nl.Naar homepage


De Redactie,

Relevante categorieën: