Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Agenda

Webinar Minder stress, minder autisme

Datum:07 februari, 2023
Locatie:Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-minder-stress-minder-autisme-
Beschrijving:Wereldwijd weten wij nog steeds niet wat autisme precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Te veel stress geeft overprikkeling waar mensen met autisme meestal extra gevoelig voor zijn. Daarom kan het verminderen van stress(gevoeligheid) ook helpen de overprikkeling te reduceren waardoor klachten die hieruit volgen afnemen. In dit webinar komen nieuwere inzichten van stressreductie aan de orde.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis over stress en de invloed hiervan op het leven is noodzakelijk. Kennis op nog diepere lagen, die nodig is voor een gezonde ontwikkeling en groei, voor autonomie en zelfrealisatie. Kennis van jezelf als je autisme hebt en kennis voor de ondersteuners van degene met autisme.