Vakblad voor sociaal professionals
en het sociaal domein

Agenda

Kindcentrumcongres

Datum:21 april, 2022
Locatie:Jaarbeurs, Utrecht
Website:http://www.kindcentrumcongres.nl
Beschrijving:Het Kindcentrumcongres op 21 april 2022 is hét congres voor professionals in kinderopvang, BSO en primair onderwijs. Het congres biedt inhoudelijke en inspirerende lezingen voor zowel pedagogisch medewerkers, leerkrachten en coördinatoren als de managers en directies. Iedere professional die werkt met kinderen in kinderopvang, onderbouw, bovenbouw en speciaal onderwijs kan zijn of haar hart ophalen en kennis vergaren om toe te passen in eigen klas of groep. Het programma zal bestaan uit plenaire lezingen en diverse workshops met een meer interactief karakter.

Het congres staat in het teken van de verbinding tussen kinderopvang en onderwijs. Dit centrale thema zal de komende maanden geactualiseerd worden met ontwikkelingen die kindcentra hebben ondergaan sinds de uitbraak van het coronavirus die maatregelen zoals thuiswerken tot gevolg had. Er zijn veel ervaringen om met elkaar te delen en interessante werkvormen om te evalueren. Plenaire sprekers zijn:
  • Gijs van Rozendaal, voorzitter van Regiegroep Kindcentra 2020 en Karen Strengers, bestuurder van DAK kindercentra, lid van de Regiegroep Kindcentra 2020, van de adviesraad van PACT voor Kindcentra en van de Associatie voor jeugd. Tevens lid van het platform Toekomst van de arbeid en van de BMK.
  • drs. Anita Roelands, Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie, burn-out specialist, preventietrainer, -spreker en schrijver, Roelands Coaching;
  • prof.dr. Edith Hooge, voorzitter, Onderwijsraad;
  • Daniëlla Nicolaes, inspecteur Primair Onderwijs, Inspectie van het Onderwijs en dr. Roxanne Korthals onderzoeker Staat van het Onderwijs, Inspectie van het Onderwijs.
Naast het plenaire programma zijn er twee deelsessierondes, waarvoor deelnemers kunnen kiezen uit 23 verschillende deelsessies/workshops. Thema's en onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: ruimte voor jongens, prikkelgevoeligheid, meertaligheid, kinderbetrokkenheid,in- en doorstroom van kleuters, ouderschapskennis, interdisciplinaire samenwerking, leiderschap in een IKC, interprofessionele samenwerking, jeugdhulp in het Kindcentrum en talentontwikkeling met Wetenschap & Techniek.

Wil je meer weten? Ga dan naar www.kindcentrumcongres.nl of neem contact met ons op via office@logacom.nl of op 020-3203364.
Meer informatie in je mailbox ontvangen? ga dan naar www.kindcentrumcongres.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen en het programma van dit congres.

#congres #kinderopvang #onderwijs #onderwijsontwikkeling #lesontwikkeling #samenwerking