Vakbladvoor sociale professionals
en het sociale domein

Agenda

Zes gespreksvormen om te praten met ouders in een scheiding

Datum:11 december, 2019
Locatie:Logavak Utrecht - Joseph Haydnlaan 2A, 3533 AE, Utrecht
Website:http://www.logavak.nl/aanbod/3/267/1316/scheidingsmethoden-in-gesprek-met-ouders
Beschrijving:Een scheiding heeft een grote impact op het hele gezin. Ouders in een scheiding zijn hier bovendien vaak dusdanig in verwikkeld, dat het voor hen soms lastig is om hun persoonlijke belangen opzij te zetten en de belangen van de kinderen centraal te stellen, met alle gevolgen van dien. Op het gebied van scheidingshulpverlening bestaat een groot aanbod voor zowel kinderen als volwassenen. Maar hoe ga je het gesprek aan met ouders? Hoe maak je hen bewust van de impact die hun gedrag heeft op hun kinderen? En welke methode is de juiste voor welke ouder?

In deze training maken deelnemers op interactieve wijze kennis met zes verschillende gespreksvormen die te gebruiken zijn in de gesprekken met ouders in scheidingssituaties. Ook krijgen zij de mogelijkheid hier kort mee te oefenen. Door middel van verschillende gespreksvormen kan de bewustwording van ouders over het effect van een scheiding op kinderen vergroot worden, waarna er meer mogelijkheden voor ouders ontstaan om de situatie voor de kinderen te verbeteren. Verder leert de deelnemer hoe de informatie voortkomend uit de gesprekken kan worden geduid.

Deelnemers gaan naar huis met een rugzak vol gespreksvormen, welke zij direct kunnen toepassen in hun praktijk. Ook worden zij geïnspireerd om nader kennis te maken met één of meerdere gespreksvormen.

NB: Werkt u met kinderen in een scheidingssituatie? Dan is de training Praten met kinderen over scheiding | Een rugzak vol gespreksvormen wellicht iets voor u!

*De aangereikte gespreksmethoden zijn nadrukkelijk geen diagnostisch instrument.